7 draagtips voor beginners

Babydragen is geweldig manier om je kleintje dichtbij, gelukkig en veilig te houden en tegelijkertijd hun intense behoefte aan gehechtheid in de eerste weken en maanden te ondersteunen – ze willen gewoon lekker liggen en de baarmoeder recreëren! Het leidt vaak tot een kalmere baby – en ook tot een kalmere ouder. Bovendien zijn dutjes voor sommige baby’s soms de enige trefzekere manier om ze in slaap te krijgen. Dit is waarom, als verloskundige en gediplomeerd draagster, Ik raad aan om te beginnen zodra je je er klaar voor voelt. Ik heb ook vier kinderen, en geloof me, je zult je handen vrij willen hebben om dingen in huis te doen of gewoon om jezelf te voeden.

Misschien voel je je een paar dagen nadat je baby is geboren, of enkele weken erna, klaar, afhankelijk van je bevalling en of je wakker bent of nog steeds gelukkig in bed ligt. Veelvoorkomende redenen om af te wachten zijn pijn, druk of ongemak in uw bekken, of een kleinere baby die nog niet de juiste maat heeft om veilig te dragen. (De meeste dragers zijn ontworpen voor baby’s van 7 of 8 pond en meer.)

Als je een C-sectie, zou het dragen van baby’s voor korte periodes OK moeten zijn, omdat pasgeborenen vrij licht zijn en uw draagzak niet tegen uw incisie mag wrijven. (De meeste draagdoeken, draagdoeken en draagdoeken voor pasgeborenen moeten veel hoger dan uw middel worden gedragen, met het hoofd van de baby op borsthoogte.) Maar het is altijd het beste om naar uw lichaam te luisteren en dit met uw arts of verloskundige te bespreken. Haast je alsjeblieft niet als het niet goed voelt of ontmoedigd is door je zorgteam – je hebt veel tijd om babykleding te dragen, dat beloof ik.

De leercurve in de eerste paar weken met een nieuwe baby is steil, dus doe het rustig aan. Niemand hoeft babykleding te dragen om een ​​goede ouder te zijn. Maar uiteindelijk kan een koerier de dagen echt gemakkelijker maken.

1. Bedenk waar je gaat babydragen

Denk voordat u een aankoop doet, na over wat u gaat doen terwijl u uw baby draagt. Wil je je pasgeboren baby lekker knus en gezellig houden terwijl je thuis rondhangt? Ben jij in de koudere maanden, of de warmere maanden? Ben jij een superactief gezin dat elk weekend op pad gaat? Ben je op zoek naar een goede multifunctionele draagzak om je baby veilig te houden tijdens het doen van dagelijkse boodschappen of tijdens het achtervolgen van een drukke peuter? Of leeft u in een zeer warm klimaat (of plant u een reis met warm weer) en moet u rekening houden met het weer? Als u weet voor welke soorten activiteiten u uw vervoerder voornamelijk zult gebruiken, kunt u bepalen welke geschikt is voor uw gezin.

2. Probeer voordat je koopt

Elk lichaam, elke baby en elk budget is anders, dus het is ideaal om dragers uit te proberen (met je baby of een pop) voordat je ze aanschaft. Het is verleidelijk om je te registreren voor de koerier die je BFF (of iemand in de lokale) moeder groep) zei was “de BESTE!” maar ga er niet alleen vanuit dat je het ook geweldig zult vinden. Voelen hoe een drager op je lichaam zit (alsof hij ergens onaangenaam knijpt of wrijft) is erg belangrijk.

Als u een koerier probeert te kopen terwijl: erg zwanger en je buik zit in de weg, kun je beter wachten en in plaats daarvan een draagzak lenen van een vriend, of een voorzichtig gebruikte draagzak kopen voor de eerste paar weken. Op die manier kun je investeren in een draagzak voor de lange termijn als je klaar bent om ze goed te passen, idealiter met je baby.

3. Overweeg om gebruikte dragers te kopen

Tonnen mensen kopen dragers, of zijn begaafde dragers, die ze nauwelijks (en soms nooit!) Gebruiken. U kunt het milieu helpen en geld besparen door online een tweedehands exemplaar te vinden via een lokale koop- en verkoopgroep. (Zorg er wel voor dat u altijd om foto’s vraagt ​​en de staat van de drager kent—pas op als u scheuren, kapotte onderdelen of ontbrekende onderdelen ziet, of als de drager zo oud is dat u de handleiding van de fabrikant niet kunt vinden.) eindigen met een koerier waarvan je besluit dat je er niet van houdt, je kunt altijd proberen deze lokaal of online te verkopen. Veel populaire vervoerders behouden een goede prijs als ze zich in een “als nieuw” of “voorzichtig gebruikte” staat bevinden. Als alternatief kunt u overwegen een vervoerder te doneren aan een ouder in nood of een liefdadigheidsorganisatie zoals: Het New Mom-project.

4. Geef jezelf de tijd om samen te leren

Babydragen kan een spannend avontuur zijn voor nieuwe ouders, maar het kan overweldigend zijn om een ​​nieuwe draagzak te gebruiken met een kleine baby of een drukke peuter, vooral als je voor het eerst een draagdoek ontcijfert. Dit is vaak een van die “Instagram versus realiteit”-momenten waarop sociale media-foto’s het gemakkelijk laten lijken terwijl dat niet zo is. Als je begint is het ideaal om thuis met een partner of vriend(in) te oefenen met babydragen. Kies een moment waarop je geen druk hebt om ergens te zijn. Zorg ervoor dat je baby goed gevoed is en een schone luier en een comfortabele, eenvoudige outfit draagt ​​(leggings, sokken en een onesie zijn perfect voor binnenshuis op een normale dag). Kies lichtgewicht kleding voor jezelf (verpleegvriendelijk, als u borstvoeding geeft) die niet te flodderig aan de bovenkant zitten (om frustratie door opeengepropte stof en oververhitting te voorkomen). Bind lang haar samen zodat het niet in de weg zit, en zorg ervoor dat je naar de badkamer bent gegaan (en ook gevoed bent!). Zoek een zwak om te oefenen (zoals een bed of bank) en je bent klaar om te beginnen.

5. Controleer altijd op veilige positionering met behulp van het TICKS-acroniem

Het is essentieel om uw baby zo te dragen dat hij in een veilige, ondersteunde rechtopstaande positie staat, die zijn/haar kwetsbare luchtwegen. Idealiter zou de stoffen zitting van de draagzak de billen van de baby moeten ondersteunen als een hangmat, met hun knieën hoger dan hun billen, in een “M”-vorm. (Zie afbeelding.)

Gebruik het acroniem “TICKS” om te controleren:

t = Strak
De stof moet als een knuffel tegen je lichaam worden aangetrokken, zodat de baby veilig is, zodat hij niet in een onveilige positie kan wegglijden.

l = Altijd in zicht
Onjuiste positionering kan de kwetsbare luchtwegen van een baby in gevaar brengen. Het is belangrijk om hun huidskleur te zien en hun ademhaling te horen om te bevestigen dat ze veilig zijn.

C = Dicht genoeg om te kussen
Je zou gemakkelijk de bovenkant van het hoofdje van je baby moeten kunnen kussen. Als je moet leunen, zitten ze te laag op je lichaam.

K = Houd de kin van de borst
Zorg ervoor dat er ruimte is voor twee vingers tussen het benige deel van de kin van de baby en de borst van de baby. Baby’s hebben een zwaar hoofd en zwakke spieren, dus het is belangrijk dat we er altijd voor zorgen dat hun luchtwegen open zijn.

S = Ondersteund Terug
Als de draagzak voldoende strak tegen uw baby zit, moet deze de natuurlijke welving van de rug ondersteunen. Als uw baby onderuitgezakt in de draagzak zit, zit deze te los. Als ze tegen je lichaam worden geplet of platgedrukt, zit het te strak.

6. Wat als het lijkt alsof mijn baby het niet leuk vindt om gedragen te worden?

Babydragen kan zo’n geweldige ervaring zijn, maar niet als je baby non-stop schreeuwt uit volle borst. Hoewel de meeste baby’s er absoluut dol op zijn om gedragen te worden, zijn er zeker enkele die ophef zullen maken. Ik raad meestal aan om te beginnen met een draagzak die snel en gemakkelijk aan te trekken is, zodat je zeker kunt zijn van wat je doet. Houd er rekening mee dat baby’s niet van overgangen houden, dus het kan stressvol zijn om ze in de draagzak te krijgen. Beweging, geluiden en afleiding kunnen helpen; als ze kieskeurig zijn, probeer ze dan zachtjes rond te dobberen en voor ze te zingen zodra je ze veilig in de koets hebt gekregen. Als dat niet werkt, kan naar buiten gaan voor een frisse neus wonderen doen.

Mijn ervaring is dat de meeste ophefmakende baby’s eigenlijk helemaal geen hekel hebben aan het dragen van baby’s, maar ons in plaats daarvan laten weten dat ze een aanpassing nodig hebben, dat ze de specifieke draagzak niet leuk vinden of mogelijk dat ze gewoon een zware dag of moment hebben. Sommige baby’s hebben zeker voorkeuren (bijvoorbeeld zachtere stoffen dragers of meer gestructureerde stijlen). Kleine aanpassingen aan de manier waarop de draagzak wordt gebruikt, kunnen een grote impact hebben op hoe uw baby reageert op het dragen.

7. Wat als babydragen niet comfortabel is? mij?

Het kiezen van de juiste draagzak gaat niet alleen over wat het prettigst is voor de baby. Je moet ook comfortabel en pijnvrij zijn! Een goed passende draagzak moet uw baby op uw lichaam ondersteunen om te helpen de pijn verminderen en het ongemak om ze altijd in je armen te dragen. Raadpleeg uw handleiding, bekijk beschikbare video’s van fabrikanten en pas de draagzak indien nodig aan als u pijn of ongemak voelt. Vaak eenvoudige veranderingen – zoals het losmaken en uitspreiden van de stof, het verplaatsen van de tailleband en ervoor zorgen dat deze horizontaal op de grond staat, het verlagen van de rugband (dus over uw schouderbladen, niet omhoog op uw nek) en het aanpassen van de lengte van de band – kan wonderen doen. Neem contact op met een lokale draaggroep of gecertificeerde draagcoach voor praktische hulp of advies via Zoom als je nog steeds ondersteuning nodig hebt.

Als, na aanpassingen, uw vervoerder nog steeds is veroorzaakt pijn of bekkendruk, bespreek dit met uw zorgteam en regel een beoordeling met een bekkenbodemfysiotherapeut. Gebruik het niet meer totdat je weet wat er aan de hand is.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Mabella-Amsterdam
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart