Hoe een baby of peuter te spenen die niet wil stoppen?

Het spenen van mijn eerste baby was gemakkelijk. Ik kreeg een maagvirus van zijn kinderdagverblijf toen hij 16 maanden oud was, bracht twee ellendige dagen door met knuffelen op het toilet, en toen ik eindelijk bleek, wankel en twijfelde aan mijn levenskeuzes, had mijn zoon me vervangen door een fles.

Ik heb niet zoveel geluk gehad met mijn jongste, die nu 18 maanden oud is, op een loopfiets kan rijden en de afstandsbediening van de tv kan bedienen, en nog steeds voedt met de frequentie van een pasgeboren baby, maar de behendigheid van een gymnast.

“Dus… Denk je dat je” stoppen met borstvoeding geven spoedig?” oudere familieleden zullen het me vragen als ze kijken hoe mijn peuterton over mijn romp rolt en mijn nu tien centimeter lange tepel met hem tussen zijn tanden neemt.

“Nee. Ik hou te veel van de tedere binding,’ zal ik droog reageren als mijn zoon me een mep in mijn gezicht geeft.

Voor ouders die hun baby’s borstvoeding geven, kan het beslissen wanneer en hoe te stoppen neerkomen op persoonlijke voorkeur, financiën, omstandigheden, het lot en de bereidheid van het kind om het op te geven. Sommige baby’s maken de overstap naar fles- of sippy cups gemakkelijk, alsof de laatste maanden van borstvoeding en hechting niets voor hen betekenden. En anderen zullen hun koemelk recht naar je spugen en je dan uit je shirt worstelen.

Er is geen “juist” moment om te spenen. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan: exclusieve borstvoeding tot zes maanden, en bleef borstvoeding geven tot twee jaar of ouder. Maar veel kinderen ga naar de kinderopvang tussen 12 en 18 maanden, dus uw verpleegsessies zullen op natuurlijke wijze afnemen (of afnemen in frequentie). En soms voel je je gewoon klaar, ongeacht de reden, maar je kind blijft koppig vastzitten.

Wanhoop niet. Hier zijn zes tips om in gedachten te houden als je je begint voor te stellen hoe het spenen eruit zal zien voor jou en je kind.

1. Communicatie is de sleutel

Wachten tot het kind ouder is, kan het spenen zelfs gemakkelijker maken, dankzij de mogelijkheid om met ze te communiceren, regels op te stellen en het meer een wederzijdse uitwisseling te maken, zegt Calgary lactatiekundige Natalie Borden, die ook een gecertificeerde geboorte is en postpartum doula. Communicatie is de sleutel, of je nu de tijd hebt om geleidelijk af te bouwen of een meer abrupte verandering moet doorvoeren.

Ottawa-moeder Mary Ann Lalonde nam een ​​langzame, geleidelijke aanpak toen ze vond dat het tijd was om haar peuter, Naomi, te spenen. Ze verving hun vier voedingen per dag door een kopje melk, één voor één, beginnend met melk voor dutjes toen Naomi ongeveer een jaar oud was. Ze spreidde elke wissel met minstens twee weken uit, totdat alles wat overbleef de voeding voor het slapengaan was, die ze enkele maanden bleef aanbieden. Toen ze klaar was om de voeding voor het slapengaan te verminderen, bood Lalonde slechts één borst aan, gevolgd door een kopje melk.

“Ik zou gewoon zeggen: ‘Wil je meer melk?’ En bied dan de beker aan”, zegt Lalonde. Na vier nachten bood ze alleen de beker aan (geen borstvoeding). Naomi was rond de leeftijd van 16 maanden volledig gespeend.

In het begin wees Naomi naar de stoel waar ze vroeger verpleegden, alsof ze wilde zeggen: “Nee, we zitten daar en we doen dit nu”, zegt Lalonde. Dus Lalonde zorgde ervoor dat ze haar veel knuffels en verhalen gaf terwijl Naomi melk uit haar kopje dronk.

‘Het is nu bijna een maand geleden en ze wijst niet meer naar de stoel’, zegt Lalonde.

2. Ga indien mogelijk geleidelijk

Borden, de Canadian Pediatric Society (CPS), en La Leche League International ze bevelen allemaal een geleidelijke aanpak aan, zoals die van Lalonde, voor een soepelere overgang voor zowel het kind als de ouder. Je zou kunnen beginnen met limieten, zoals alleen voeren op bepaalde locaties of op bepaalde tijden van de dag. Je kunt je peuter ook afleiden met een wandeling of speeltijd in tijden dat ze voeding kregen, voegde ze eraan toe.

Begin door te proberen de feeds te laten vallen waarin ze het minst geïnteresseerd zijn. Meestal zijn dit de feeds overdag (niet voor het slapen), zegt Borden.

Dat gezegd hebbende, hoewel de meeste experts een geleidelijke aanpak, is het niet altijd mogelijk of wenselijk. Sommige ouders zweren bij de Bandaid-truc met oudere kinderen. Dit houdt in dat je je tepels bedekt met verband en aan het kind uitlegt dat je een “ouchie” hebt en niet kunt voeden. Communicatie met je kind (je ouchie uitleggen) is wat deze abrupte methode mogelijk maakt, maar vergeet niet om voor je borsten te zorgen, let op tekenen van stuwing of verstopte kanalen, en kolf melk als u zich ongemakkelijk voelt.

Weet dat meer abrupte benaderingen van spenen ertoe kunnen leiden aan gevoelens van depressie, evenals het risico van stuwing en zelfs mastitis (een borstinfectie), zegt Borden, hoewel alle zogende mensen anders zijn.

“Alleen omdat we hebben besloten dat we geen melk meer aanbieden, wil nog niet zeggen dat het lichaam dat beseft”, legt ze uit.

Sommige ouders kunnen de voeding overdag verminderen als ze weer aan het werk gaan, maar zijn van plan om ‘s morgens of’ s avonds borstvoeding te blijven geven (dit wordt ook wel gedeeltelijk spenen genoemd). Overdag melk afkolven of afkolven kan in deze periode het ongemak van de borsten verlichten en uw melkvoorziening voor nachtvoedingen.

3. Niet aanbieden, maar niet weigeren

Vaak is de gemakkelijkste en zachtste manier om te spenen: “Niet aanbieden, maar niet weigeren”, zegt Borden. Bijvoorbeeld, als u uw peuter normaal gesproken in een schommelstoel zou voeden, je zou dat deel van het huis kunnen vermijden, zodat het kind niet zo in de verleiding komt, of laat een niet-verplegende partner of verzorger ze in slaap wiegen of laat ze in plaats daarvan ongeveer een week slapen voor hun dutjes, indien mogelijk.

En als je de gewoonte hebt om vrijwillig melk te geven voor een dutje of op bepaalde tijden van de dag (zoals in, zeggen “Tijd om te voeden!” in plaats van te wachten tot ze erom vragen), stop dan met aanbieden. Uw kind kan u verrassen en het niet eens merken! Als ze vragen om borstvoeding te geven, kun je proberen ze af te leiden met een activiteit, een wandeling of een snack.

Het gedeelte “niet weigeren” wordt een beetje lastiger als uw kind de gewoonte heeft om slapend verzorgen of wil altijd melk voor een dutje. Als je besluit om flessen of tuitbekers te geven, is de CPS beveelt aan om de niet-verplegende partner het te laten aanbieden, de baby veel knuffels en nabijheid te geven gedurende deze tijd, en te letten op de signalen die u uw baby onbewust zou kunnen sturen.

Als uw baby of peuter afhankelijk is van borstvoeding om in slaap te vallen, of ‘s nachts weer in slaap valt, kunt u overwegen een zachte vorm van slaaptraining als uitgangspunt voor het spenen.

4. Maak je lichaam minder beschikbaar

Sommige deskundigen adviseren zogende ouders naar zotop dragen voedingsbeha’s en tops met gemakkelijke toegang of schuifspleten – het is een geleidelijke aanpak die goed werkt in combinatie met andere. Borden is het daarmee eens en voegt eraan toe dat ze soms coltruien of lagen droeg bij het spenen van haar kinderen. “Als ze mijn nek of mijn borststreek konden zien, was het als een open uitnodiging.”

Je hebt misschien andere gehoord borstvoeding geven ouders praten over een lang weekendtrip zonder hun baby of peuter om volledig te spenen, maar nogmaals, experts raden over het algemeen een meer geleidelijke aanpak aan, tenzij je de meeste van hun feeds al hebt verminderd. Bovendien wil je baby misschien gewoon weer borstvoeding geven als je thuis bent, en dan ben je weer bij af.

5. Verkort je feeds

Een andere optie is om uw feeds in te korten en uw kind na een of twee minuten af ​​te snijden. Dit zal ook de melkproductie van een ouder verlagen en uiteindelijk borstvoeding minder aantrekkelijk maken voor de peuter, legt Borden uit.

U kunt zelfs merken dat uw kind de voorkeur geeft aan een fles of tuitbeker, aangezien uw voorraad geleidelijk afneemt.

6. Je kunt “Nee” zeggen

Als borstvoeding geven een negatieve ervaring voor jou, onthoud dat jij kan zeg “nee” wanneer uw kind aangeeft dat het borstvoeding wil geven. Sommige ouders vinden zelfs dat het stellen van grenzen en beperkingen aan de voedingsrelatie hun positiviteit ervoor vergroot, zegt Borden. “Als ze 18 maanden oud zijn, hoef je het niet elke keer te accepteren dat de baby wil eten”, zegt Borden.

Het verzorgen van een peuter kan vermoeiend, fysiek werk zijn. Ze draaien, ze draaien, ze eisen, ze zeuren en uiteindelijk leren ze hoe je je voedingsbeha losmaakt. (Alleen ik?) Maar verpleging hoeft niet alles of niets te zijn. Het vaststellen van regels en limieten kan die machtsdynamiek omdraaien en u weer de controle geven, als u door wilt gaan. (En als je dat niet doet, is dat ook goed.)

Mijn 18 maanden oude wordt binnenkort beginnend kinderdagverblijf, dus ik begon ‘nee’ te zeggen als hij naar onze verpleegstoel sprint en ‘DIS! DIS! DIS!” op alle momenten van de dag. Maar ‘s nachts, als hij naar babylotion ruikt en zijn krullen nog nat zijn van het bad, houd ik hem dicht tegen me aan terwijl hij aan mijn tepel slurpt. Ik herinner me dat deze kostbare tijd niet eeuwig zal duren, en terwijl hij zichzelf op de een of andere manier in een handstand wringt terwijl hij nog steeds vastgeklemd is, dank ik God daarvoor.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Mabella-Amsterdam
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart