Wat te doen als je peuter of baby een hekel heeft aan hun autostoeltje?

Toen mijn dochter een baby was, eindigde elke autorit in tranen…de hare, en vaak de mijne. Ze kon zichzelf maar een paar minuten vermaken voordat ze begon te jammeren. Het was zo erg dat we een tijdje probeerden dicht bij huis te blijven, naar plaatselijke speeltuinen te gaan in plaats van vrienden in de stad te ontmoeten.

Helaas hebben sommige kinderen gewoon een hekel aan hun autostoeltjes. “Mijn dochter schreeuwde elke keer dat ze als baby in de auto zat”, zegt Toronto opvoedingscoach Sarah Rosensweet. “Ik herinner me dat ze schreeuwde, en toen… l zou zo overstuur raken, ik zweette bijna.”

Maar we kunnen niet altijd gewoon thuis blijven. Boodschappen naar de supermarkt en schoollopen voor oudere broers en zussen zijn levensfeiten. Dus wat kun je doen als je een kleine demonstrant op je achterbank hebt? Hier zijn enkele trucjes die je kunt proberen als je baby of peuter een hekel heeft aan autoritten.

Onderzoeken

Begin met de basis – misschien voelt je baby zich om de een of andere reden ongemakkelijk. Schijnt er licht in hun ogen? Is het warm of koud op de achterbank? Zijn de banden goed afgesteld, zitten ze niet te strak of te los en zitten ze op de goede plek achter hun schouders?

De riemen kunnen de huid afknellen, de gespen kunnen heet zijn van de zon of de baby kan het koud hebben”, zegt Shawn Pettipas, directeur van Community Engagement bij BCAA, dat een van de grootste onderwijsprogramma’s voor autostoeltjes in BC uitvoert. veel redenen.”

Controleer je stoel

Controleer vervolgens nogmaals of uw autostoeltje correct is geïnstalleerd:de meeste niet. “Ja,Je moet er echt voor zorgen dat je kind op de juiste manier achterover ligt voor zijn leeftijd en stadium”, zegt Pettipas. Een verkeerde hoek kan oncomfortabel en gevaarlijk zijn – uw baby kan: verstikken als hun nek in de verkeerde hoek staat. Het is voor elke stoel anders, dus Pettipas raadt aan om naar een autostoelveiligheidskliniek te gaan of de handleiding van je autostoeltje te raadplegen om er zeker van te zijn dat je het goed hebt.

Sommige ouders vinden dat het overschakelen van een kuipstoel voor baby’s naar een ruimere cabriolet kan helpen om hun baby’s zich beter te laten voelen. Zoek er een die veilig is voor de leeftijd van uw baby – ze gaan helemaal naar pasgeborenen (hoewel de meeste ouders op deze leeftijd de draagbaarheid van kuipstoelen voor baby’s kiezen). Andere jonge baby’s zijn het tegenovergestelde en worden gekalmeerd door voel me wat knusser. Een veilige manier om dat te doen is door twee opvangdekens op te rollen en in de zijkanten van de stoel te stoppen.

Wat je ook doet, draai de stoel niet om van naar achteren gericht naar naar voren gericht te vroeg. “Ik krijg de hele tijd de vraag of ouders de stoel kunnen draaien, omdat ze denken dat de baby het niet prettig vindt om achterwaarts te zitten. Ze denken dat ze daardoor van streek zijn, of misschien hebben ze wat FOMO”, zegt Dina Kulik, een kinderarts in Toronto. “Maar baby’s moeten absoluut naar achteren gericht zijn tot ze minimaal twee jaar oud zijn, en eigenlijk zo lang als je kunt. Later is beter.”

Test verschillende voedingsschema’s

Rosensweet vermoedt dat haar dochter schreeuwde omdat ze zich ziek voelde – naarmate ze ouder werd, werd het duidelijk dat ze had wagenziekte. “Nu neemt ze Gravol voordat ze met de auto gaat rijden”, legt ze uit. (Merk op dat Gravol niet veilig is voor kinderen onder de twee jaar.)

Het is ongebruikelijk om een ​​wagenziek kind te hebben dat het niet laat zien, zegt Kulik. “Meestal weet je of het wagenziekte is, omdat je kind dan moet overgeven. Wagenziekte komt veel minder vaak voor dan ouders denken”, zegt Kulik.

Kinderen die wagenziek zijn, hebben de neiging om het beter te doen op een lege maag, dus het kan helpen om je baby of peuter in de stoel te leggen nadat het een tijdje geleden is dat ze hebben gegeten. De ramen openzetten of de airconditioning aanzetten kan ook helpen bij wagenziekte.

Afleiden, afleiden, afleiden

Probeer je baby te laten vergeten dat hij vast zit, en misschien een beetje verder weg van zijn ouder dan hij zou willen, door het leuk te maken. Praat met ze, speel kindermuziek of laat gewoon een paar deuntjes horen. Hoewel het niet veilig is om snacks aan te bieden die verstikkingsgevaar kunnen opleveren in een rijdende auto, kunnen autostoelveilige spiegels erg handig zijn, zegt Kulik, omdat baby’s graag naar zichzelf kijken. (Als je een zakje of trekjes in het autostoeltje aanbiedt, kan een spiegel je helpen ze in de gaten te houden terwijl ze naar achteren gericht zijn.)

Als baby’s wat ouder zijn – meestal na ongeveer negen maanden oud – kan speelgoed hen ook afleiden. “Het hebben van speciaal speelgoed waarmee ze alleen kunnen spelen als ze in het autostoeltje zitten, kan heel goed werken”, zegt Rosensweet . Zorg er wel voor dat ze geschikt zijn voor de leeftijd en zacht zijn, zoals knuffels of kussens, want hard speelgoed kan passagiers verwonden bij een crash. “Alles wat niet is vastgebonden, wint exponentieel aan gewicht bij een botsing”, zegt Deanna Lindsay, uitvoerend directeur van SEATS for Kids, een organisatie die autostoelinspectieklinieken in Ontario runt. ‘Meestal zeg ik: zou het je pijn doen als ik het naar je gooide? Dan kan het niet in de auto.”

Inleven en troosten

Voor veel ouders zijn autostoeltjes een van de eerste keren dat ze een grens moeten stellen waar hun kind niet blij mee is.

Om een ​​baby of peuter erdoorheen te helpen grote gevoelens, de eerste stap is om kalm te blijven. Kleine kinderen reguleren en matchen van nature je interne toestand, zegt Rosensweet, dus geef jezelf eerst wat empathie. “Je zou kunnen denken, mijn kind is echt van streek en ik kan er niets aan doen”, zegt ze. “Dit is echt moeilijk.”

Valideer vervolgens de emoties van uw kind. “Je zou kunnen zeggen – zelfs over het geschreeuw heen – ‘Oh schat, je hebt zo’n hekel aan het autostoeltje, dit is zo moeilijk. Je zou willen dat je niet zo erg in de autostoel zat. Mama haalt je er over een paar minuten uit,’ zegt ze.

Voor een peuter die grenzen aan het testen is, en in staat om meer te begrijpen en te communiceren dan een baby kan, wil je misschien een wat hardere lijn volgen. “Het belangrijkste is om heel neutraal te blijven”, zegt Jennifer Kolari, een kinder- en gezinstherapeut en de oprichter van Verbonden ouderschap. “Als je het vanuit een plaats van angst aanpakt, dan zal het kind het idee oppikken dat ze veel macht hebben, of misschien is dit iets slechts.” Blijf in plaats daarvan positief en zeg iets als: ‘Ik hou van je. Het is oké als je boos op me bent, maar je gaat in dit autostoeltje en het komt goed.”

Het bouwt veerkracht op – en het is een goede kans voor jou om te oefenen om op een nuttige manier te reageren als ze van streek zijn, zegt ze. “Het is een vaardigheid die je nog steeds zult gebruiken als ze tieners zijn.”

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Mabella-Amsterdam
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart